Elnöki találkozó

December közepén Kate Caithness, a Curling Világszövetség (WCF) elnöknője hazánkba látogatott, és Dr. Bukta Zsuzsanna, a Magyar Curling Szövetség (MCSZ) elnöke kísérte programjain. Alább a magyar elnöknő beszámolója olvasható a látogatásról.

A múlt hónap közepén Budapest vendége volt Kate Caithness, a WCF elnöke. A mindig mosolygós, közvetlen elnökasszonyt – aki ezelőtt még sosem járt Magyarországon – a WCF belgrádi kongresszusán hívtuk meg hazánkba személyesen, majd levélben is. Amikor a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) 120 éves évfordulójára meghívást kapott Budapestre, nagy örömünkre jelezte, hogy ezt az alkalmat szívesen összekötné a magyar curlingesek meglátogatásával.

Az elnökasszonynak megmutattuk Budapest nevezetességeit: jártunk a Parlamentben, a Bazilikában, a Várban és a Városligetben is. December 13-án kilátogattunk a Téli Sportágválasztóra, amelynek megnyitóján interjút készítettek vele. Ezt követően ellátogattunk a Kamaraerdei Curling Klubba, ahol éppen a szenior országos bajnokság küzdelmei zajlottak. Szombat este Nagy György, a magyarországi curling megalapítója vacsorát szervezett, ahol Szabó Bencét, a MOB főtitkárát is vendégül láttuk. Nagyon kellemes, jó hangulatú este volt, amelynek során a főtitkár úr meghívta az elnökasszonyt a MOB irodájába egy kávéra. A látogatás során bemutatták neki azt a prezentációt, amelyet később a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach is megtekintett. Caithness asszony vasárnap este egy curlinges vacsorán vett részt, ahol találkozott a világversenyeken aktív játékvezetőnkkel, Patonai Ágnessel, sajtósunkkal, Bardocz-Bencsik Mariannal, az MCSZ alelnökével, Fóti Balázzsal, valamint kétszeres világbajnokunkkal, Kiss Zsolttal.

December 14-én és 15-én a MOB évfordulós eseményei zajlottak, ezek során végig azt tapasztaltuk, hogy a MOB vezetői nagyon méltányolták Caithness asszony részvételét, és ez nagyon jót tett a sportágunknak, előtérbe kerültünk a sajtóban is.

Az elnökasszonynak nagyon tetszett a város, olyannyira, hogy szóba került az is, hogy Budapest kiváló helyszíne lehetne egy WCF kongresszusnak. Mi jeleztük, hogy szívesen lennénk a kongresszus mellett házigazdái WCF versenyeknek is. A szeptemberi Közép-Európa Kupa egy lépés lesz számunkra afelé, hogy a következő években vállaljuk jelentősebb nemzetközi esemény megrendezését is.

Bukta Zsuzsanna és Kate Caithness