Egy marha jó sztori – A curlinges Riska története

Az alacsony zsíraltalmú tejtermékek kedvelői talán már találkoztak az élelmiszerboltok polcain a Riska 0,1%-os zsírtartalmú tejeivel, amelyek csomagolásán a fehér alapon zöld és piros foltos szarvasmarha különböző sportokat űz. Szövetségünk alelnöke, Fóti Balázs ötlete alapján már curlinges Riskát is találni a sportos haszonállatok között. Az állati történet álljon itt az ötletgazda tollából:
“Nagyságrendileg egy éve egy hétvégi bevásárlás alkalmával lettem figyelmes a boltban arra, hogy a Riska 0,1%-os tej csomagolásán téli sportokat űz Riska. Amikor jobban szemügyre vettem, megállapítottam, hogy Riska síel, korcsolyázik, szánkózik és jégkorongozik a különböző csomagolásokon. Úgy éreztem, tennem kell érte, hogy Riska curlingezzen is a jövőben.
Mivel a márka az Alföldi Tej Kft. terméke, megkerestem a marketingfelelőst a Magyar Curling Szövetség nevében azzal a kérdéssel, hogy mit szólnának, ha a curling is megjelenne a téli sportok között a csomagoláson, ami sportágunk ismertségének növelésében kiváló eszköz lenne. A beszélgetés során kiderült, hogy összetalálkoznak az elképzelések, mert az ötféle téli csomagoláshoz csak négyféle téli sport állt rendelkezésükre, az ötödik csomagolástípuson Riska hóembert épít, ami kicsit kilógott a sorból. Ugyanakkor már a téli idényből kifelé jöttünk, és a tavaszi-nyári termékek csomagolásának gyártása volt soron, így abban maradtunk, hogy a következő téli idényben fog megjelenni a curlinges csomagolás. Ehhez nyár végén vettük fel újra a kapcsolatot egymással, innentől főtitkárunk vitte végig a cég marketingfelelősével a csomagolás grafikai tervezését és kivitelezését. Végül tavaly október végére készült el az új curlinges csomagolás. Ekkor már csak arra kellett várni, hogy a csomagolóanyag-készletek kifussanak, és az új csomagolóanyag-rendelésbe már bekerüljön a curlinges csomagolás, ami aztán a téli időszakban került a boltok polcaira. Mindegyik grafika egyforma mennyiségben kerül piacra, de az egyes sportágak a gyártástechnológiából adódóan nem keverednek egy gyűjtőkartonban, illetve egy raklapon, így előfordulhat, hogy nem minden sportág kapható minden áruházban. A tél folyamán többen mesélték, hogy látták már Riskát curlingezni a boltokban, de ahol mi vásárolunk, ott én nem találkoztam vele. Végül pár hete, amíg a csapattársaimmal Pozsonyban versenyeztem, párom küldött egy fotót Riskáról, aki már a mi konyhánkban is curlingezik.
Curlinges körökben nagy örömmel vették az emberek a sportágunk megjelenését a termék csomagolásán, illetve több olyan ismerősöm is újságolta, hogy találkozott ezzel a csomagolással, aki nem űzi a sportot, de tudja, hogy én játszom. Ebből arra következtetek, hogy sportágunk ezen a csatornán keresztül is észrevehetővé vált, ami az elsődleges cél volt. Elkezdtük az egyeztetéseket a jövőről az Alföldi Tej Kft.-vel a további együttműködési lehetőségekről, de nagyon az elején tartunk, így arra vonatkozóan nem tudok információval szolgálni, hogy lesz-e folytatás. Mindenesetre örömmel tölt el, hogy a curling odakerült az alacsony zsírtartalmú étkezési szokású emberek és családok mindennapjaiba, étkezőasztalára, hűtőszekrényébe, konyhájába.”
 63e83e23c1373f6ea434b4944caa8866d2c0c648f7b3c100d98441a4f39cbef7