ECC2015: Fennmaradna az A divízióban női csapatunk

November 20. és 28. között a dániai Esbjerg ad otthont a 2015-ös férfi és női Európa-bajnokságnak. Magyarországot a tavalyi évhez hasonlóan az UTE Bálnák csapata fogja képviselni a nők mezőnyében. A csapat tavaly Svájcban a B divízióban versenyzett, és ott elért második helyével kivívta a jogot arra, hogy idén az A divízióban, vagyis Európa legerősebb csapatai között játsszon. A kontinensviadal előtt Palancsa Dorottya csapatkapitánnyal beszélgettünk.

MCSZ: Mit lehet elmondani a csapat felkészüléséről?

PD: A felkészülés a szezon legelején, szeptemberben kezdődött. Két külföldi versenyen is indultunk, úgy érzem, mindkettő igazán jó tapasztalatszerzési lehetőség volt. Emellett jártunk Pozsonyban edzőtáborozni, illetve hazai versenyeken indultunk, és Kamaraerdőben játszottunk edzőmeccseket a minél eredményesebb felkészülés érdekében. Edzőnk, Palancsa Zoltán irányítja a munkát, mellette sportpszichológusunk, Kalamár Hajnalka vállalt részt a felkészítésünkben. Mellettük egyesületünknek, az Újpesti Torna Egyletnek is rengeteget köszönhetünk, aki anyagi támogatásban részesít minket.

MCSZ: Hogyan sikerült a felkészülés, milyen formában, hangulatban várjátok az Eb-t?

PD: Úgy érzem, a felkészülés igazán jól sikerült, a csapatban jó az összhang, mindenki nagyon izgatottan várja már a november 19-ei utazást.

MCSZ: Mi a cél az Eb-n?

PD: A célunk mindenképp az, hogy első magyar női csapatként kiharcoljuk a márciusi, kanadai világbajnokságon való részvétel jogát. Ehhez a tíz csapatos mezőny első hét csapata között kell végeznünk, amihez precíz játékra és nagyon jó teljesítményre van szükség. Az ellenfeleink között akad egy-két “gyengébb” is, például a norvégok, az észtek és a finnek, akik ellen tervezett a győzelem. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az erősebb csapatok ellen nem fogunk a lehető legnagyobb erőbedobással a jégre lépni. Senki sem verhetetlen, itt a lehetőség megmutatni a világnak, hogy mi is az a magyar curling.

MCSZ: Nagyon sok sikert kívánunk ehhez!

PD: Köszönjük szépen, igyekszünk!

UTE Bálnák

A magyar női válogatott összeállítása:

Fourth (skip): Palancsa Dorottya

Third: Miklai Henrietta

Second (vice-skip): Kalocsai Vera

Lead: Sándor Nikolett

Csere: Nagy Tímea

Edző: Palancsa Zoltán

 

A magyar válogatott menetrendje:

 

November 20. (péntek) 17:30: NOR-HUN

November 21. (szombat) 14:00: HUN-FIN

November 22. (vasárnap) 8:00: SUI-HUN

November 22. (vasárnap) 16:00: HUN-DEN

November 23. (hétfő) 14:00: SCO-HUN

November 24. (kedd) 9:00: HUN-RUS

November 24. (kedd) 19:00: HUN-SWE

November 25. (szerda) 12:00: EST-HUN

November 25. (szerda) 20:00: GER-HUN

 

Az A divízió teljes menetrendje itt tekinthető meg.

Az Európa-bajnokság honlapja: http://worldcurling.org/ecc2015/

Az Európa-bajnokság Facebook oldala: https://www.facebook.com/EuropeanCurlingChampionships