Curlingezni vágyó kerekesszékesek, figyelem!

A Magyar Curling Szövetség a Curling Világszövetséggel és a Kamaraerdei Curling Klubbal együttműködve a nyár folyamán akadálymentesítette hazánk egyetlen curlingpályáját, így idén ősszel már a kerekesszékes érdeklődők is kipróbálhatják sportágunkat.

15' Kerekesszékes edzés 11

Szövetségünk folyamatosan várja az érdeklődők jelentkezését, hogy csatlakozzanak a magyar curlingcsaládhoz. Az edzéseket Sárdi Péter, hazánk egyik legtapasztaltabb edzője tartja kedd délutánonként 14 és 17 óra között a Kamaraerdei Curling Clubban (1112 – Budapest, Susulyka utca).

A keddenkénti edzések mellett október 16. és 18. között egy edzőtábor keretein belül is megismerkedhetnek a sportolni vágyók jeges sportágunkkal: Michael McCreadie, paralimpiai ezüstérmes játékos látogat el hozzánk, hogy egy háromnapos tábor keretein belül tanítsa meg a sportág alapjait az érdeklődőknek. A tábor részvételi díja 5000 forint azoknak, akik nem a Magyar Curling Szövetség tagjai. Tagoknak a részvétel ingyenes.

Patonai Ágnes, egykori válogatott játékosunk felel a kerekesszékes szakág fejlesztéséért Szövetségünkben. Az első budapesti kerekesszékes edzés után így nyilatkozott: „Hatalmas büszkeséget éreztem, amikor először láttam a kezdő játékosokat a jégen. Egyelőre még csak egy maroknyi ember játszik, de nagyon bízom benne, hogy az októberi edzőtáborra sokan kilátogatnak, így bővül az érdeklődők köre, és elkezdhetjük a csapatok építését és felkészítését a nemzetközi versenyekre is. Ugyanakkor fontosnak tartom, hogy ne csak azok látogassanak el edzéseinkre, akik élversenyzők kívánnak lenni: a curling egy kitűnő rekreációs lehetőség azoknak, akik szeretik a taktikai csapatsportokat, és nem riadnak vissza attól, hogy 4 Celsius fokban játsszanak.”

Sok szeretettel várjuk az érdeklődők jelentkezését a keddi edzésekre, valamint az októberi edzőtáborra az agnes.patonai@p2m.hu címen.