Curlinges zászlóvivő!

Soha nem fordult még elő az olimpiák történetében, hogy a magyar zászlót egy curling játékos vigye a megnyitón – ma este Lausanne-ban ez is valósággá válik. A Magyar Olimpiai Bizottság híre szerint ugyanis a gyorskorcsolyázó Bíró Hanna és a curlinges Szarvas Kristóf viszi a megnyitón a magyar zászlót a 3. Téli Ifjúsági Olimpia nyitóünnepségén – erről a helyszínen tartózkodó edzők és a csapatvezetés hozott döntést közösen szerda este.

A nemzeti csapatok a sportágaknak megfelelően két településen, olimpiai faluban, Lausanne-ban és St. Moritz-ban vannak elszállásolva, ezért két helyszínen lesz megnyitó, a magyarok mindkettőn érdekeltek lesznek, ezért lesz két zászlóvivőnk – tájékoztatott Dósa Viktória csapatvezető. „Hanna szép fejlődést, kiváló eredményeket ért el a közelmúltban, ő St. Moritz-ban lesz zászlóvivő, Kristóf pedig tavaly tagja volt a szarajevói EYOF-on bronzérmes curlingcsapatnak, ő Lausanne-ban látja el a feladatot” – tette hozzá a csapatvezető.

A megnyitóra csütörtök este 20 órától kerül sor, az esemény a MOB honlapján is követhető lesz. Szarvas Kristófnak a sportág nevében gratulálunk a megtisztelő felkéréshez!