Címvédés a vegyespárosok országos bajnokságán

Megvédte címét Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt a vegyespárosok országos bajnokságán, amelynek október 27. és november 1. között a Kamaraerdei Curling Klub adott otthont.

A hét nevezett csapatból sorrendben a Palancsa-Kiss duó, Szekeres Ildikó és Nagy György, Biró Bernadett és Kalocsay Ottó, valamint Dencső Blanka és Szabó Gergely jutott a legjobb négy közé. A page rendszerben lebonyolított rájátszásban egyenes ágon a Palancsa-Kiss páros került a döntőbe, őket a Biró-Kalocsay duó legyőzésével követte Szekeres Ildikó és Nagy György.

A két győzelemig játszott döntő első mérkőzését szoros csatában a Szekeres-Nagy páros nyerte 7-6-ra, majd egy újabb szoros mérkőzésen Palancsáék egyenlítettek (6-5). A mindent eldöntő harmadik találkozón  Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt 8-2-re didalmaskodott, így 2012 óta zsinórban ötödször is övék lett a bajnoki cím.

Palancsa Dorottya így értékelte a bajnokságot: “Az egész verseny alatt jó volt a teljesítményünk, ám az ellenfelek is elég jól kiismerték a jeget, így minden meccsre 100%-os koncentráció kellett. Volt egy kisebb holtpontunk az alapszakasz utolsó napján, de utána szerencsére sikerült újra talpra állni, és megvédeni a bajnoki címet. Nagyon örülök!”

Kiss Zsolt így nyilatkozott a döntő három mérkőzéséről: “Három jó mérkőzést játszottunk. Az elsőben kicsit szenvedtünk, ott a draw erővel voltak gondjaink, de még így is egy szoros mérkőzést játszottunk. A második meccsen nagyon jól játszottak a Gyuriék, azt gondolom, hogy talán az egész torna folyamán a legjobban, de sikerült győznünk, még ha kis szerencsével is. Az utolsó meccsen pedig talán mi játszottunk a bajnokság során a legjobban, és szerencsére mi irányítottuk a játékot. Úgy gondolom, hogy így kell majd játszanunk a továbbiakban is.”

A bronzérmet Biró Bernadett és Kalocsay Ottó nyerte, miután a harmadik helyért vívott mérkőzésen 13-8-ra győzött a Dencső Blanka-Szabó Gergely páros ellen.

14881610_1314836545202869_225597895_o