Címvédés a nőknél, új bajnok a férfiaknál a csapatbajnokságon

Február 22-én bajnokot avattak mind a női, mind a férfi “A” csoportos országos csapatbajnokságban.

A nőknél az UTE Bálnák csapata a döntőben kétszer győzte le 7-5-re a korábbi sokszoros bajnok WSC Nők csapatát, ezzel megvédte bajnoki címét. A bronzérmet az FTC End Hunters szerezte meg az Siketek SC 11-5 arányú legyőzésével.

A férfiaknál a címvédő COOL Jégfarkasok csapata és a WSC I. jutott a bajnoki döntőbe. Utóbbi alakulat előbb 8-4-re, majd 8-7-re győzte le a 2014-es bajnokot, és veretlenül lett aranyérmes. A harmadik helyért házi rangadót rendezett a Ferencváros: az FTC Jégmadarak 9-3-ra győzték le az FTC Fradit, így övék a bronzérem.

A bajnokcsapatok győzelmükkel biztosították helyüket a 2015-ös Európa-bajnokságon. A dániai versenyen az UTE Bálnák csapata a női “A” csoportban, míg a WSC I. a férfi “B” csoportban fog vetélkedni.

bajnokcsapatok 2015

A bajnokcsapatok

Felső sor (balról): WSC I. – Nagy György (skip), Bodor Gábor, Kiss Zsolt, Czermann Kristóf, Balázs Dávid, Jakab Zoltán (edző)

Alsó sor (balról): UTE Bálnák – Palancsa Zoltán (edző), Nagy Tímea, Palancsa Dorottya (skip), Kalocsai Vera, Miklai Henrietta, Sándor Nikolett