Brazília is behódolt

Folytatja remek menetelését a magyar páros a norvégiai Stavangerben zajló curling vegyespáros világbajnokságon. A Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt duó ezúttal a Luciana Barrella – Marcio Cerquinho összeállítású brazil páros ellen mutatott be szinte tökéletes játékot. A magyar páros már négy endet követően 8-0-ra vezetett és végül egy felettébb rövid mérkőzés után 9-2-re győzött. A magyar páros számára kedden este jöhet el az igazi erőfelmérő a csoportkörben, amikor az eddig szintén veretlen Svájc lesz az ellenfél – talán nem véletlen, hogy a WCF honlapján ezt a találkozót élőben lehet majd követni. Az eddigi eredményeket látva könnyen lehet, hogy a magyar-svájci rangadó egyben a csoport első helyéről is dönt majd.

“Elég rosszul ment ma a játék, kicsit össze-vissza volt a jég, de a fontos dobásokat megdobtuk” – összegzett röviden Kiss Zsolt az amúgy simán alakuló párosítás után és már egy kicsit előre is tekintett: “Hasonlóan készülünk majd Svájc ellen is, mint a mai mérkőzésre. Lesz este még egy gyakorlási lehetőségünk a holnapi pályánkon, ahol elsősorban a köveket nézzük majd meg. Holnap délelőtt pedig valószínűleg kimegyünk még elemezni is a pályánk játék  közbeni tulajdonságait.”

További hétfői eredmények a magyar érdekeltségű B-csoportból: Svájc – Hollandia 7-0, Törökország – Tajvan 9-2, Brazília – Guyana 11-3. A csoport első két helyezettje automatikusan bejut a legjobb 16 közé, hozzájuk pedig a hat csoportból – a Draw Shot Challenge alapján – a négy legjobb átlaggal rendelkező páros csatlakozik még a nyolcaddöntőben.

stavang2


magyar vegyespáros további menetrendje a világbajnokságon:

április 23. kedd 17.45 Magyarország – Svájc (TV: Worldcurling – Live stream)

április 24. szerda 14.30 Magyarország – Tajvan

április 25. csütörtök 09.00 Magyarország – Guyana

A stavangeri világbajnokság csoportbeosztása:

A-csoport: Fehéroroszország, Kanada, Dánia, Hong-Kong, Japán, Románia, Svédország, Ukrajna
B-csoport: Ausztria, Brazília, Guyana, Magyarország, Hollandia, Svájc, Tajvan, Törökország
C-csoport: Ausztrália, Kína, Horvátország, Csehország, Franciaország, Olaszország, Nigéria, Wales
D-csoport: Belgium, Észtország, Németország, Litvánia, Mexikó, Norvégia, Skócia, Szlovákia
E-csoport: Anglia, Finnország, Írország, Kazahsztán, Dél-Korea, Szaúd-Arábia, Katar, Új-Zéland
F-csoport: Görögország, Koszovó, Lettország, Lengyelország, Oroszország, Szlovénia, Spanyolország, Egyesült Államok