Bekerült a vegyespáros a 2018-as téli olimpia programjába

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának június 8-ai döntése értelmében a 2018-as dél-koreai téli olimpiai játékok programjában szerepelni fog a vegyespáros curling. 
HUN-SWE WMDCC2015
A vegyespáros a curlingnek egy új szakága, világbajnokságot mindössze 2008 óta rendeznek belőle. Magyarország a szakág specialistájának számít, az eddigi nyolc világbajnokságból háromról éremmel térhetett haza a magyar csapat: 2009-ben Szekeres Ildikó és Nagy György ezüstérmet szerzett, míg 2013-ban, valamint idén Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt aranyérmet nyert.
Palancsa Dorottya így fogadta a lausanne-i döntést: “Nem találok szavakat, nagyon örülök neki, leírhatatlan érzés! Nagyon remélem, hogy mi leszünk Zsoltival azok, akik képviselhetik Magyarországot a következő téli olimpián.”
Kiss Zsolt így nyilatkozott a döntésről: “Nagyon-nagyon örülök! Szeretném, ha Dórival kijutnánk Dél-Koreába, és első magyar curlingesként szerepelhetnénk téli olimpián. Az eredménnyel is jó lenne történelmet írni.”
A páros edzője, Palancsa Zoltán már az elkövetkező feladatokra tekintve nyilatkozott: “Hihetetlen öröm ez most nekünk. A kvalifikáció a következő két világbajnokság lesz, tíz vagy tizenkét csapat fog szerepelni a játékokon. Mindezek mellett természetesen itthon is meg kell majd küzdeni az ellenfelekkel, úgyhogy van feladat bőven.”
A döntésről szóló teljes hírt, benne a Curling Világszövetség elnöknőjének, Kate Caithness-nek a nyilatkozatával a következő linken lehet elolvasni: http://worldcurling.org/mixed-doubles-curling-confirmed-for-pyeongchang-2018