Bejutott vegyespárosunk a világbajnokság negyeddöntőjébe

Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt kilenc csoportmérkőzéséből hetet megnyert, és kétszer szenvedett vereséget. Az első fordulóban 9-7 arányban kapott ki az azóta a csoportból első helyett továbbjutott kanadai párostól. Második mérkőzésén 8-5-re győzte le a skótok csapatát, majd három nagyon sima mérkőzésen győzött: először Románia (10-1), azután Lengyelország (11-2), majd Anglia (13-1) ellen. Hatodik mérkőzésén 10-7 arányú győzelmet aratott Fehéroroszország csapata felett, majd ismét egy roppant magabiztos győzelem (10-3) következett Dél-Korea ellen. Az utolsó előtti fordulóban egy végletekig kiélezett mérkőzésen kikapott az észtek párosától (6-5), akik azóta a csoport második helyén továbbjutottak a negyeddöntőbe. Csapatunk az utolsó körben egy szintén nagyon szoros, extra endes találkozón legyőzte Spanyolországot (8-6), így csoportharmadikként jutott tovább.
A duó az április 24-ei játéknapon magyar idő szerint 19 órától fog jégre lépni a legjobb nyolc között egyelőre ismeretlen ellenfél ellen.
A vegyespáros világbajnokság hivatalos oldala: http://wmdcc2015.curlingevents.com
A vb hivatalos oldalán elérhető endről endre történő eredménykövetés linkje: http://wmdcc2015.curlingevents.com/livescores
Palancsa_Kiss_2015_WCF_Alina Pavlyuchik