Bankettel zártuk a szezont

Május 21-én a Pasarét Club Étteremben tartotta a Magyar Curling Szövetség évadzáró bankettjét, ahol kiosztása kerültek a szezon országos csapatbajnokságainak érmei, a 2014. év legjobbjainak járó külön elismerések, valamint két, újonnan alapított díj.

A banketten elsőként az Ifjúsági Országos Csapatbajnokság “A” Ligájának dobogósai vették át díjaikat. Először a lányok kapták meg elismeréseiket: a harmadik helyezett BTK Jégmadarak, a második UTE Jégkristályok, illetve az első helyen végzett WSC Girling csapata (Baka Nikolett, Dobor Regina, Joó Linda, Nagy Laura). A fiúk közt az UTE Jégördögök végeztek a bajnokság harmadik helyén, míg a WSC Titánok lettek az ezüstérmesek. A liga bajnoka a WSC Ice Fighters lett (Bernáth Vendel, Kovács Botond, Pongrácz Dániel).

A fiatalabbak után a felnőttek díjazása kezdődött, először az Országos Csapatbajnokság “B” Ligájának érmei kerültek kiosztásra. A bronzérmek az FTC Kazuár csapatához, az ezüstérmek a WSC Rimes-hoz, míg az aranyak a WSC Ice Fighters játékosaihoz (Bernáth Vendel, Kovács Botond, Nagy Viktor, Pongrácz Dániel, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc) kerültek.

A bajnoki érmek után a 2014-ben legtöbbet fejlődött játékosok, valamint a legtöbbet fejlődött csapat jutalmazása következett. A nők közül Sándor Nikolett, az UTE Bálnák csapatának tagja, míg a férfiak mezőnyében Kovács Botond, a WSC Ice Fighters játékosa részesült az elismerésben. A tavalyi év legtöbbet fejlődött csapatának járó címet az UTE Bálnák érdemelte ki. A 2013-ban alakult csapat 2014-ben megnyerte a női országos bajnokságot, és ezüstérmet szerzett a “B” ligás Európa-bajnokságon.

Az ifjúsági “A”, valamint a felnőtt “B” liga elismerései után következett a felnőtt “A” liga érmeinek kiosztása, először a hölgyeké. Az FTC End Hunters tagjainak nyakába kerültek a bronzérmek, míg az ezüstérmeket a WSC Nők csapatának tagjai vették át. A 2014/2015-ös szezon női bajnoka az UTE Bálnák csapata lett (Kalocsai Vera, Miklai Henrietta, Nagy Tímea, Palancsa Dorottya, Sándor Nikolett). A férfiak mezőnyében a harmadik helyen az FTC Jégmadarak végzett, a másodikon a COOL Jégfarkasok, míg a bajnokságot a WSC I. csapata (Balázs Dávid, Bodor Gábor, Czermann Kristóf, Jakab Zoltán, Kiss Zsolt, Nagy György) nyerte. A bajnokságok közül utoljára a Vegyes Országos Csapatbajnokság dobogósai vették át érmüket. A bronzérmet a Mixrobi csapata, az ezüstöt a Makuka gárdája, míg az aranyat a WSC Mix alakulata (Jakab Zoltán, Kiss Zsolt, Nagy Gyöngyi, Nagy György, Szekeres Ildikó, Szentannai Ágnes) vette át.

A 2014. év legjobb csapatának járó elismerésben az UTE Bálnák alakulata részesült, míg csapatkapitányuk, Palancsa Dorottya átvehette a tavalyi év legjobb női játékosának járó díjat. Dorottya amellett, hogy a “B” ligás Eb-ezüstig vezette a csapatot, 4. helyen végzett Kiss Zsolttal a vegyespárosok világbajnokságán, és ezüstérmet szerzett a nem hivatalos lány ifjúsági Európa-bajnokságon, a hazai versenyeken pedig négy országos bajnoki címet, valamint egy ezüstérmet szerzett. A legjobb férfi játékosnak járó elismerést vegyespáros partnere, Kiss Zsolt vette át, aki a vb-4. hely mellett tavaly begyűjtött egy Eb-5. helyet is a magyar vegyes válogatott tagjaként. Emellett két országos bajnoki aranyat, valamint 1-1 ezüstöt és bronzot nyert. A tavalyi év legjobb edzője az UTE Bálnák, valamint a Palancsa-Kiss vegyespáros trénere, Palancsa Zoltán lett.

A hagyományos díjak után zárásként két újonnan alapított elismerés átadására került sor. A Magyar Curling Szövetség Örökös Bajnoka lett Szekeres Ildikó és Nagy György, akik rendre 26, illetve 24 országos bajnoki címmel büszkélkedhetnek, amelyek gyűjtését 2003-ban kezdték, és köszönőbeszédük alapján még messze állnak attól, hogy befejezzék. A Magyar Curlingért Díjat a Rókusfalvy családnak adományozta első ízben Szövetségünk a tagoknak a magyar curling fejlesztéséért végzett áldozatos munkájáért.

A díjak kiosztása után a curlingtorta felvágásával zárult az este hivatalos része.

Kuttner Ádám fotói a bankettről itt tekinthetők meg.

_MG_6878WCF DAP logo 4c