Az ifjúsági OCSB-vel zárult a szezon

Május utolsó hétvégéjén rendezték az Ifjúsági Országos Csapatbajnokságot, amely egyben a 2020-2021-es szezon záróeseménye volt a Kamaraerdei Curling Clubban.

A tavalyi járvány az ifjúsági korosztályt is érintette, hiszen a pálya lezárása miatt őszre csúszott az Országos Csapat Bajnokságuk. Ez néhány fiatal számára az egyetemi felvételi miatt is kellemetlenséget jelentett, hiszen az országos bajnokságon szerzett dobogós helyezés a felvételi rendszerben plusz pontokat ér. Épp erre való tekintettel az idei szezonban a csapat bajnokságnak a vírus ellenére is helyet szorított a szövetség. Ezúttal hat – a tavalyinál kettővel több – három lány és három fiú csapat nevezett az eseményre. A pandémiás helyzet után remek hangulatot varázsoltak a pályára kilátogató vendégek, családtagok, klubtársak – egy év után ez volt az első curlingtorna, amelyen nézők is részt vehettek.

A kétnapos bajnokság szombatján a csoportmeccseket tartották, ami viszonylag sima párharcokat hozott. A Team Tatár és a Vasas SC Girling csoportgyőztesként egyenes ágon jutott döntőbe. Vasárnap az elődöntők ugyanazokat az eredményeket hozták, mint az alapszakaszban, így bronzérmes lett az UTE Ifi Lányok és a White Sharks csapata. A fináléban mindkét nemnél a csoportgyőztesek domináltak, így az aranyérem a fiúknál az  UTE Team Tatár, a lányoknál pedig a Vasas Girling tagjainak nyakába került. A Team Tatár legtöbb játékosának az idei már sorozatban a harmadik ifjúsági bajnoki címe lett, bár a korábbiakat még más csapatnéven érték el, míg lányoknál a Vasas Girling 2017 óta mondhatja magát az ország legjobb ifi csapatának. Az ezüstérmet így ezúttal a Vasas SC Titánok és az UTE Junior Lányok szerezték meg.

„Az első mérkőzésen nagyon sok olyan kövünk volt, amely vagy túl rövidre vagy túl hosszúra sikerült, így megnehezítettük saját magunk számára a kezdést, de szerencsére ezeket a hibákat a nap végére sikerült kijavítanunk. A döntőt végig nagyon jó hangulat jellemezte, korán megéreztük a pályát, bár néha teljesen váratlanul lefordultak kövek. Összességében jó hétvégénk volt, ami a negyedik bajnoki címünket hozta zsinórban, a győzelem pedig mindig jó érzés” – foglalta össze nevetve a verseny tapasztalatait Joó Linda. A Team Tatár csapatvezetője, Tatár Lőrinc arról beszélt: szerinte jól működött a csapat. „Mindegyik találkozót könnyen tudtuk abszolválni, jó érzés így zárni a szezont” – tette hozzá.

 

Kreisz Bálint

Ifjúsági Fiú Országos Csapat Bajnokság:

  1. helyezett: UTE Team Tatár (Kárász Raul, Kalocsay Ottó, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc, Gazdag Zsombor, Tüske Milán)
  2. helyezett: Vasas SC Titánok (Trauttwein András, Marusinecz Marcell, Asztalos Bálint, Nagy Viktor)
  3. helyezett: White Sharks (Szarvas Dominik, Stokker Botond, Stokker Bálint, Nagy Ádám)

 

Ifjúsági Lány Országos Csapat Bajnokság:

  1. helyezett: Vasas SC Girling (Joó Linda, Nagy Laura Karolina, Nagy Lola, Kálmán Lili, Dobor Dia Regina, Bartalus Anna)
  2. helyezett: UTE Junior Lányok (Micheller Dorottya, Hamvas Johanna, Molnár Lili Dóra, Bakos Luca, Várnagy Laura)
  3. helyezett: UTE Ifi Lányok (Vincze Zita Ildikó, Csóli Boglárka, Tóth Johanna, Albert Emese, Thurnay Laura)