“Az A osztályban a precizitás alapfogalom” – Beszámoló a női és a férfi Európa-bajnokságról

November 20. és 28. között a dániai Esbjergben zajlott a női és a férfi Európa-bajnokság. A versenyen női válogatottunk a kontinens legjobb tíz csapatát felvonultató A divízióban, míg férfi csapatunk a 16 csapatos B divízióban versenyzett. Női csapatunk célja a legjobb nyolc közé kerülés volt, amellyel fent maradt volna az elit csoportban, míg férfiaink célja a B kategória döntőjébe való bejutás volt, amellyel kvalifikált volna az A divízióba.
 
Női válogatottunk kilenc mérkőzése közül egyet nyert meg, rögtön a nyitó találkozót Norvégia ellen, míg nyolc alkalommal kikapott a világbajnoki és olimpiai érmes csapatokat felvonultató mezőnyben. Csapatunk így a tizedik helyen végzett, és jövőre ismét az európai B divízióban szerepel. A női A divízió teljes eredménylistája itt érhető el.
Palancsa Dorottya csapatkapitány így értékelte a válogatott szereplését: “Nehéz héten vagyunk túl. Kicsit csalódottak vagyunk, mert reméltük és hittünk abban, hogy fent tudunk maradni az A osztályban, reméltük, hogy tudunk világbajnokságon játszani. Ez idén nem jött össze, de jövőre szeretnénk a B osztály első helyét megszerezni, és utána kivívni a világbajnoki indulás jogát. Az A osztályban a precizitás alapfogalom, az eldobott kövek száma minimális, a B osztályban azért pontatlanabban játszanak a csapatok. Fel kell még nőnünk ehhez a feladathoz, hogy a legjobbak között is helyt tudjunk állni.”
Férfi csapatunk nyolc csapatos csoportjában három győzelemmel és négy vereséggel az ötödik helyen végzett, és nem jutott be a rájátszásba. Részletes eredményeik itt érhetőek el.
Kiss Zsolt, a férfi csapat befejező játékosa így foglalta össze Európa-bajnoki tapasztalatait: “Három győzelemmel és négy vereséggel zártunk, így maradtunk a B csoportban. Nem ez volt a cél, inkább a feljutás. Csalódottak vagyunk, mert nem úgy sült el ez az Eb, ahogy vártuk. Volt több olyan meccsünk is, amin nyerhettünk volna, apró dolgokon csúsztak el ezek. Tanulunk a hibáinkból, és jövőre megpróbáljuk még egyszer.”
SUI vs. HUN © WCF / Richard Gray 2015

SUI vs. HUN © WCF / Richard Gray 2015