A világ negyedik legjobb junior női csapata lett a magyar válogatott

A magyar junior női curling válogatott minden várakozást felülmúlva a 4. helyen végzett az “A” csoportos – azaz a világelitet jelentő – junior világbajnokságon. Az eredmény értékét növeli, hogy a lányok első alkalommal jutottak be a 10 csapatos világbajnokság mezőnyébe, s 4. helyükkel a legjobb európai válogatottként végeztek.

A csoportküzdelmek során öt győzelmet aratva a 4-5. helyen végeztek, majd a továbbjutásért vívott sorsdöntő mérkőzésen a svéd csapat ellen 10-4 arányban diadalmaskodtak a magyar lányok. A legjobb négy között azzal a koreai válogatottal találkoztak, amelytől a csoportküzdelmek során kikaptak. Egy rendkívül fordulatos, izgalmas mérkőzésen végül 12-11 arányban jobbnak bizonyultak az ázsiaiaknál, így lehetőség nyílt a döntőben való részvétel kiharcolására a kanadai válogatott ellen. A mérkőzés a tengerentúliak győzelmével zárult: Magyarország-Kanada 4-9.
A bronzmérkőzésen csapatunk ismét a koreaiakkal nézett szembe. Sajnos nem sikerült megismételni a szombati bravúrt, a 8-4 arányú vereség a 4. hely megszerzését jelenti a magyar lányoknak Kanada, USA és Dél-Korea mögött.

A junior lány válogatott a 2015-ben Európa-bajnoki “A” csoportos szereplést kiharcoló felnőtt válogatott gerincét adja, irányítója a kétszeres vegyespáros világbajnok, Palancsa Dorottya. Ő így értékelt a bronzmérkőzés után:
“Sajnos a vb végére már nem tudtuk azt a formát hozni, amit az elején, a szombati három nehéz mérkőzés után így alakult a bronzmeccs is. Kicsit csalódottak vagyunk, mert nagyon szuper lett volna egy érmet hazavinni, de most sajnos ez nem sikerült.”

A női szakág a vegyespáros világbajnoki érmek után a magyar curling legnagyobb sikerét aratta

Fotó: WCF / Richard Gray