Írásbeli előterjesztés 2015.szeptember 9. szerda 11. napirendi pont

A vegyes-páros válogatottunk indulni szeretne az új Vegyes-páros CCT sorozat pozsonyi állomásán http://www.curling.sk/ aminek időpontja 2016 február 19-21. A versenynaptár elfogadásakor ez a sorozat és ennek az állomásnak az időpontja nem volt ismert, így a versenynaptár elkészítésekor erre nem lehetett figyelemmel lenni.

 

Az időpont ütközik az OCSB női és férfi A osztályának első fordulójának időpontjával. A vegyes-páros válogatottunk módosítási kérelmet írt a versenynaptárral kapcsolatban, amiben kéri az érintett első forduló felcserélést a B liga első fordulójával.

 

Az SSZB véleménye, hogy a vegyes-páros válogatottunkat maximálisan támogatni kell, ezért a módosítási kérelmet támogatjuk, de nem a javasolt módon, ugyanis így a B liga két fordulója egymást követő hétvégékre esne, ami nem kedvez a külföldi indulóknak, akikre számit az elnökség. Ehelyett a B liga és az A liga első fordulóit 1-1 héttel előbbre hozni javasoljuk. Így sérül az elv, hogy a Vegyes OB után a B ligás csapatoknak kettő, az A ligás csapatoknak három hete legyen az OCSB-re való felkészülésre, de más kompromisszumos megoldást nem találtunk.

 

Ezzel együtt a jövőre nézve az SSZB-nek a következő a javaslata:

 

A versenynaptárunk minden évben nehezen áll össze, mert rengeteg körülményt kell figyelembe venni. Az elfogadás után évről-évre érkezik módosítási kérelem, részben azért mert a nemzetközi versenyek időpontja, sokszor később publikálódik a szezon kezdeténél.

 

Emiatt szeretnénk valamilyen szabályzatot hozni, ami rendelkezik a következőkről:

 

  • Mikorra adja ki évről-évre az MCSZ a szezonális versenynaptárát?
  • Kiadás után, milyen szempontok szerint utasít el, vagy fogad el módosítási kérelmeket az MCSZ?

 

Ehhez fontos lenne tudni a tagegyesületek és válogatott vezetők véleményét, hogy nekik mikorra van szükségük az elfogadott szezonális versenynaptárra, illetve ők meddig tudják felelősséggel elküldeni a saját programjukat, megkönnyítendő a tervezést. A tagegyesületi és válogatott vezetőktől begyűjtjük meglátásaikat és javaslatot teszünk a szabályzatra.