Vegyes-páros OQE: 5. nap – A szertefoszlott álom

Az utolsó napon volt esedékes a mindent eldöntő meccs, Magyarország-Korea, aminek győztese tovább játszhat az olimpiai kvótáért.

Udvardi-Palancsa – Kiss duó a legfontosabb meccsen céltudatosan és elszántan lépett a jégre, tudván, hogy a mérkőzés eredményének mekkora súlya van. A meccs, amire annyi ideje készülnek, amiért annyi áldozatot hoztak és aminek mindent alárendeltek.

„Az egész mérkőzésen koncentráltan és nagyon precízen játszottunk, de ellenfelünk is hibátlanul teljesített. Néha sajnos a szerencse sem segített, de ez a sportban nem lehet indok. Az utolsó end előtt még vezettünk, de a koreai páros a végén a power play endjében fordítani tudott.”

A meccs végeredménye 7-5 lett, ezzel Korea menetelhetett tovább a kvóta megszerzéséért.

„Mérhetetlenül szomorúak vagyunk most, hiszen Dóri és Zsolt rengeteg munkát tettek bele, és csupán egy karnyújtásnyira voltak a céljuk elérésétől.” – fogalmazott a meccs után Palancsa Zoltán.

 

Ezúton szeretnénk gratulálni Udvardi-Palancsa Dorottyának és Kiss Zsoltnak a kimagasló teljesítményhez és az elért eredményhez, illetve Palancsa Zoltánnak az edzői támogatáshoz!

 

A maradék két olimpiai kvótát végül Ausztrália és az Amerikai Egyesület Államok szerezék meg. Ausztrália minimális különbséggel múlta felül Korea válogatottját (6-5), míg az USA nagyhatalmi presztízs mérkőzésen nyert Oroszország ellen 6-4-re.

A 2022-es Téli Olimpiai Játékok curling vegyes-páros mezőnye: Skócia, Norvégia, Svédország, Kanada, Olaszország, Svájc, Csehország, Ausztrália, USA, Kína (rendező ország).

 

Kép forrása: Steve Seixeiro