VB 6.nap: V. helyezés a csoportban, jövőre is ‘A’ ligás tagság

A Vegyes-páros Világbajnokság alapszakaszának utolsó napján is két mérkőzés várt a Szekeres Ildikó – Nagy György párosra.

Reggel az USA válogatottjával kezdtek, amely mérkőzésnek sem a kezdete, sem a folytatása nem alakult fényesen és végül egy nagyobb arányú különbséggel alulmaradt a magyar duó (8-2). A mérkőzést követően az is eldőlt, hogy a továbbjutó 3. helyezést már nincs esélyünk megszerezni.

Minél előkelőbb helyezésért viszont Csehország várt ránk utoljára. Egy fordulatos, pontgazdag mérkőzésen végül 11-7-re győzött a páros, így sikerült jó szájízzel zárni a világbajnokságot és a csoport V. helyén végezni.

A csoportunkból továbbjutó nemzetek névsora a következő: Skócia, Kanada, Németország

Az ‘A’ csoport küzdelmei, talán még egy fokkal a végletekig kiélezettebb volt, hiszen volt, hogy 4-5 nemzet is azonos győzelem/vereség mutatóval állt, de a végén a három továbbjutó közül is csak az LSD dobások összesített távolsága (DSC) döntött. A továbbjutók sorrendje: Svájc, Svédország, Norvégia

A csoportok első helyezettjei (Skócia, Svájc) az elődöntőbe jutottak közvetlenül, míg a csoportok II. és III. helyezettjei keresztbe játszanak egymással, ennek alapján Norvégia – Kanada és Svédország – Németország mérkőzéseket rendeznek az elődöntőbe jutásért.

Szenior férfi válogatottunk is győztesen hagyta el a jeget az utolsó napon. Anglia válogatottját győzték le magabiztos 10-2-es mérkőzésen. Férfiak így a hét fős csoport VI. helyén állnak jelenleg.

 

Kép forrás: WCF Ansis Ventins