Újpesti sikerek a csapat ob-n

A pjongcsangi olimpia idején kezdődtek, majd a téli olimpia záróünnepsége után nem sokkal zárultak a 2018. évi országos bajnokság küzdelmei. A Kamaraerdei Curling Klubban rendezett tornán végül a nőknél és a férfiaknál is újpesti siker született.

A közel egy hónapig tartó női tornán az UTE Team Palancsa szerezte meg az indulási jogot az őszi Európa-bajnokságra, amely a Vasas Hackers csapatát győzte le a fináléban. A Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Micheller Dorottya összeállítású csapat a hatcsapatos csoportkörben egyetlen vereséget szenvedett csupán, ezt követően viszont minden mérkőzésén nyert, a két győzelemig tartó döntő második találkozóján 14-8-ra győzött.

palancsa2018

“Az országos bajnokságon az idei évben csak négyen játszottuk le, hiszen úgy alakult, hogy nem volt lehetőségünk cserejátékos beállítására. Szerencsére így is jól ment a curling, szinte a bajnokság minden meccsén kiegyensúlyozott játékot tudtunk nyújtani, egyetlen meccs volt csupán, amin vereséget szenvedtünk. A jövőre nézve mindenképp azt tervezzük, hogy a lehető legtöbb felkészülési versenyre eljussunk Európán belül, az úgynevezett WCT versenyek európai állomásain szeretnénk megjelenni és minél több tapasztalatot szerezni, valamint itthoni illetve külföldi edzőtáborokkal, edzésekkel szeretnénk dolgozni a technikánk fejlesztésén és kijavításán!” – mondta a bajnokcsapat rutinosnak mondható skipje, Palancsa Dorottya.

blanka2018Ez a győzelem azt jelenti, hogy sorozatban ötödik éve ez a csapat nyeri a magyar bajnokságot, így ismét Palancsa Dorottyáék képviselhetik majd a magyar színeket az őszi Európa-bajnokságon. A döntőben vesztes Vasas csapat sem lehetett elégedetlen a szerepléssel. “A B-ligából frissen felkerült csapat számára az előzetes terveket és elvárásokat messze túlszárnyalta a csapat. Teo mint befejező debütált sikeresen az A ligában (nem nagyon megy fel a pulzusa, ha négy ellen kell buttont dobnia), Ági egy év kihagyás után baba mellett vezette be a döntőbe a csapatot, a két szintén kismama Dóri és én is beletettünk mindent, amit lehet, míg Móni az igazi hangulatfelelőse a csapatnak a kifogyhatatlan energiájával, aki betegen nyomta végig az OB második felét. Számomra legjobb meccs a döntőbe jutási volt a Siketek ellen, nagyon feszes és végig kézben tartott meccs volt. A döntő meccsek pedig Palancsa Dóriék ellen igazán hangulatos jutalomjátékok voltak. Sok sikert a válogatottnak Tallinnban!” – nyilatkozta Dencső Blanka a finálé után.

A férfiaknál az UTE Férfi 1. csapat győzedelmeskedett, amely Kiss Zsolt, Czermann Kristóf, Dr. Balázs Dávid, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc összeállításban győzött a Vasas Ifjú Titánok ellen 12-5-re a bajnoki döntőben. A két győzelemig tartó finálé második találkozójának érdekessége volt, hogy a negyedik endet követően még a Vasas vezetett 5-1-re, innen sikerült fordítania a Kiss Zsolt vezette csapatnak. A csapat a nyolccsapatos torna során végig veretlen maradt, valamennyi mérkőzését meg tudta nyerni.
kiss zsolti 2018“Mindig jó élmény megnyerni az OB-t, legyen szó bármelyikről is. Külön öröm, hogy ezt két 15 éves játékossal tettük, akik ezzel a legfiatalabb férfi országos bajnokok lettek. Fontos volt, hogy a vegyes-páros elvesztése után megnyerjem a vegyes és férfi szakágat is, talán ez gyógyír lehet a kudarcra. Jó volt, hogy a felkészülés során ki tudtuk alakítani a saját stratégiánkat, amit legtöbbször sikerült megvalósítani, habár a döntőben belefutottunk egy csúnya 4-es lopásba, de onnan is vissza tudtunk jönni. A fiatalok iskolai kötelezettségei miatt korlátozott lesz a külföldi versenyeken való részvétel, de igyekszünk eljutni minőségi versenyekre. A hazai felkészülésre helyezzük a hangsúlyt és megpróbáljuk a kevés lehetőségből a lehető legtöbbet kihozni.” – nyilatkozta Kiss Zsolt a hétvégi verseny után.
Mindkét győztes csapat az Európa-bajnokság B-csoportjában szerepelhet majd novemberben az észtországi Tallinnban. Gratulálunk a bajnokoknak és sok sikert kívánunk nekik a nemzetközi színtéren történő szerepléshez is.