Nem lesz címvédés

Már a péntek esti negyeddöntők után eldőlt, hogy nem lesz címvédés a kanadai Kelownában zajló curling vegyes csapat világbajnokságon. A legutóbb győztes Skócia ugyanis extra-endben vereséget szenvedett a házigazda Kanadától. A pénteki versenynapon délután a nyolcaddöntőket rendezték meg, ahol a csoportküzdelmek során második illetve harmadik helyen végző válogatottak játszottak egymással “keresztbe” a fennmaradó negyeddöntős helyekért. A svájciak a csehek ellen győztek 7-4-re, a házigazda Kanada pedig simán nyert (9-5) Szlovénia ellen. Az alsó ágon az Andrea Schöpp vezette németek 7-5-re legyőzték Svédországot és talán némi meglepetésre a törökök is továbbjutottak, akik (extra-endben lopással!) 8-7-re múlták felül a dán nemzeti csapatot.

Winn Rentals World Mixed Curling Championship 2018

© WCF / Jeffrey Au

A négy továbbjutó csapat nem sokkal később (az esti programban) már az elődöntőért lépett jégre. A négy csapat közül három búcsúzott, a házigazda Kanada viszont a skótok legyőzésével életben tartotta éremesélyeit. Meglepetésre a Sergio Vez által vezetett spanyolok is négy közé kerültek, akik már a csoportjuk megnyerésével is váratlan eredményt értek el, a németeket pedig most 6-4-re verték. Negyeddöntős eredmények: Norvégia-Svájc 6-4, Kanada-Skócia 8-5, Spanyolország-Németország 6-4, Oroszország-Törökország 11-2

A világbajnokság szombaton délelőtt folytatódik, ahol az elődöntőben Norvégia – Kanada és Spanyolország – Oroszország találkozókat rendeznek, majd este már a helyosztókat is megrendezik. Érdekesség, hogy az első elődöntős párosításban a magyar érdekeltségű D-csoport két válogatottja feszül egymásnak. A magyar válogatott még csütörtökön befejezte a vb-t, miután a D-csoportban a hatodik helyen végzett.